125 GODINA OD DOLASKA ŽELEZNICE U PANČEVO: OTVORENA STALNA POSTAVKA U ČAST JUBILEJA

Juče, 9. aprila, se navršilo 125 godina od dolaska železnice u Pančevo pa je na inicijativu Josipa Vebera, predsednika pančevačkog Kluba ljubitelja železnice, u putničkoj čekaonici stanice Pančevo Varoš, otvorena stalna postavka fotografija iz istorijata železnice u Pančevu i okolini, navodi 013info. Postavka je posvećena jubileju 125 godina pančevačke železnice i na trajan način će čuvati uspomenu na istorijat železnice.

Pored ljubitelja železnice i pančevačkih železničara ovoj svečanosti prisustvovali su i brojni putnici-namernici koji su sa velikim zanimanjem pogledali postavku, stečući time nova saznanja o bogatoj istoriji železnice u našim krajevima.

– Ovo je samo jedna od manifestacija kojom će naš Klub u saradnji sa železničarima obeležiti u narednom periodu. U maju pripremamo izložbu o banatskim prugama koju ćemo realizovati u saradnji sa pančevačkim Narodnim  muzejom, a koja će građanima Pančeva biti predstavljena u okviru manifestacije “Noć muzeja”. U toku je priprema materijala za novu fotomonografiju “165 godina železnice u Vojvodini” koja će biti publikovana krajem godine, a koja će izaći u izdanju našeg Kluba ljubitelja železnice i Istorijskog arhiva u Pančevu izjavio je Josip Veber.

Izvor: 013info