АКЦИЈА „УДОМИ-НЕ КУПУЈ!“ У СОМБОРУ

Акцију „Удоми-не купуј!“ покренуло је Прихватилиште за псе и мачке у Јавном комуналном предузећу „Чистоћа“ у Сомбору које постоји од 2015. године. Капацитети су попуњени а свакодневну, домаћинску бригу око паса воде шесторо запослених.

Разиграни и послушни Гаро мезимац је Прихватилишту за псе, ЈКП „Чистоћа“ у Сомбору чији су капацитети за 180 паса попуњени. Гаро је у прихватилишту месец дана, радује се шетњи и увесељава запослене.

„То је јако добар пас. Ко жели да га удоми, може слободно да дође. Он је једна маза, ја га сваки дан храним и шетам!“, каже Зоран Достанић, радник у Азилу ЈКП Чистоћа у Сомбору.

Ради бржег и лакшег пронаска љубитеља животиња, људи који желе да удоме пса из прихватилишта, већ други месец траје акција удомљавања која је укључила и друштвене мреже.

„Хтео би неког пса да одаберем за породицу, имам супруг и малог сина од 4 године, волели би да имамо пса, домаћу животињу, кућног љубимца да га пазимо, хранимо, чувамо, идемо са њим у шетњу… Жао ми је ових животиња што су овде затворене и што их је неко напустио“, испричао је Горан Вујковић који је посетио Прихватилиште у намери да изабере будућег кућног љубимца.

Јосип, Јоца Коломпар, запослен у Прихватилишту ЈКП Чистоћа у Сомбору је нагласио:

„Акција Удоми-не купи, даје акценат на удомљавање паса али такоже апелује на све људе који су неозбиљни, који пуштају псе на улицу не знајући шта ће са њима па после извесног времена заврше у овом азилу“.

Покренута акција је дала већ прве задовољавајуће резултате: „Свакодневно долазе људи, обилазе нас, удомљавају псе…За прошли месец било је неких десетак удомљавања паса“.

Пси који се налазе у прихватилишту су чиповани, вакцинисани против свих заразних болести, стерилисани и кастрирани. Коломпар је подсетио на проблем паса луталица у Сомбору те би успешна акција удомљавања ослободила места и Акцију „Удоми-не купуј!“ покренуло је Прихватилиште за псе и мачке у Јавном комуналном предузећу „Чистоћа“ у Сомбору које постоји од 2015. године. Капацитети су попуњени а свакодневну, домаћинску бригу око паса воде шесторо запослених.

Извор: РТВ