АЛЕКСАНДАР ВУЛИН: НИКО НЕЋЕ ЗАБРАЊИВАТИ РИJАЛИТИJЕ НА КОМЕРЦИJАЛНОJ TВ

Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да се у Србији неће забрањивати ниједан програм, па ни ријалити, оцењујући да министар културе Владимир Вукосављевић није смео себи да допусти коментарисање ријалити програма комерцијалне телевизије ТВ Пинк.

Вулин је у изјави за ту телевизију истакао да је Србија слободна земља и да се у њој неће забрањивати ријалити програми и неће уређивати оно што раде приватни медији.

„Један члан владе не би смео себи да допусти да са (једним од лидера опозиције Драганом) Ђиласом – који је увео ријалити, напада телевизију Пинк или било коју другу. Морао је прво (Вукосављевић) да се огради од тих који га подржавају, ако је то његово мишљење“, рекао је Вулин.

Он је додао да власник ТВ Пинк Жељко Митровић није ништа приватизовао у овој земљи, већ је правио све сам, те ако његов ријалити програм успе – одлично, а ако не успе, „кога је брига“.

„Он је своје паре дао, сам је ризиковао, излази на тржиште и бори се да преживи. Ђилас је узео Пионирски град, није он купио земљу па направио нешто. Узео је Пионирски град, државно земљиште, отео од деце Београда и направио простор где је снимао Великог брата, а Жељко Митровић то не ради“, навео је Вулин.

Министар одбране сматра да Вукосављевић не сме да изједначава Митровића са Ђиласом, нити сме да у име Владе прети и забрањује било коме било шта.

Поручучјући да је Србија слободна земља, Вулин је напоменуо да свако својим даљинским управљачем одлучује шта ће да гледа.

„Ја за Пинк не плаћам претплату, немојте да гледате. Ако није успела да нађе пут до гледалаца, одлично, ако не – то је само њен ризик“, закључио је Вулин. 

Извор: Танјуг/покретсоцијалиста