ČETIRI TAKMIČARA – ČETIRI ZLATA ZA PANČEVAČKI DINAMO

U subotu 01.juna u Vranju održano je prvenstvo Srbije u powerliftingu. Na ovom prestižnom takmičenju nastupali su takmičari iz 20 klubova sa preko 80 učesnika. Takmičenje se održalo u fiskulturnoj Sali srednje ekonomske škole, navodi 013info.

Za klub dizača tegova „Dinamo“ nastup su zabeležili: Saška Mladenović, Marko Šulja, Kristina Cvjetićanin i Stefan Drpa. Saška Mladenović je debitovala na ovom prvenstvu. Ona je nastupala u apsolutnoj kategoriji (84 + kg) u kadetskoj konkurenciji gde je osvojila prvo mesto i ujedno proglašena za najjaču katedkinju na prvenstvu. U istoj starsnoj konkurenciji u kategoriji do 120 kg Marko Šulja takođe je osvojio zlatnu medalju.

U konkurenciji devojaka do 72 kg u seniorskoj kategoriji najsjajnije odličije pripalo je Kristini Cvjetičanin. Kristina je proglašena za apsolutno i relativno najjaču takmičarku na prvenstvu.

Kod seniora u konkurenciji dizača preko 120 kg nastupao je Stefan Drpa koji se takođe okitio zlatnom medaljom.

Na ovom prvenstvu predsednik kluba Filip Vlajić, po prvi put do sada, imao je ulogu glavnog sudije.

Narednog vikenda grad Pančevo je domaćin  prvenstva Srbije za seniorke i veteranke u olimpijskom dizanju tegova. Organizatori takmičenja su savez Srbije za dizanje tegova i klub dizača tegova „Dinamo“ uz pokroviteljstvo grada Pančeva i lokalne sampuprave. Takmičenje se održava 09.juna od 11 h u prostorjima krosfit kluba Gvožđar. Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje sporta da prisustvuju manifestaciji. Ulaz za gledaoce je slobodan.

Izvor: 013info