ЦИГАРЕТE САКРИВЕНЕ У КРОВУ АУТОБУСА И КОМБИЈА

Цариници су 3. августа 2018. године приликом ванредне контроле на аутобуској станици у Београду и код места Богутовац, као и на излазу граничног прелаза Хоргош запленили готово 115.000 кријумчарених цигарета и око 80 нових шрафилица и брусилица.

Занимљиво је да је у два случаја реч о аутобусима истог превозника из Зубиног Потока. У првом случају је на долазној аутобуској станици у Београду заустављен аутобус куршумлијских регистaрских ознака, који саобраћа на линији Зубин Поток – Београд.

Због немогућности детаљног прегледа на лицу места, аутобус је под пратњом спроведен до Терминала Београд, где је најпре извршена контрола мобилним скенером. Анализа слике је указала на неправилности у пределу кровне конструкције испод вентилације. Ручним прегледом је из шупљина аутобуског крова извађено 110.000 цигарета „Pall Mall“, „Bouture“, „Calypso“ и „De Santis“, без акцизних маркица.

Истог дана је код места Богутовац ради контроле заустављен аутобус истог превозника, који саобраћа од Косовске Митровице до Београда. Том приликом је у простору за алат пронађено око 80 нових шрафилица и брусилица, без било какве пратеће документације, очигледно намењених даљој препродаји.

Нешто касније истог дана и на граничном прелазу Хоргош су откривене кријумчарене цигарете, овога пута у комбију пријепољских регистарских ознака који се упутио ка Немачкој.

Возач и путници поменутог комбије су приликом излазне контроле рекли да сем личног пртљага немају ништа да пријаве. Међутим, детаљан преглед који је уследио, показао је да се у шупљинама кровне конструкције изнад кабине возила налазе сакривене цигарете.

Цариници су том приликом пронашли укупно 4.400 сакривених цигарета марке „Marlboro“.