CREATIVE STUDIO UČESTVOVAO NA INTERNACIONALNOM TAKMIČENJU U POREČU

Nakon uspešnog nastupa na nacionalnom prvenstvu u Novom Sadu, članovi „Creative studija“, studija za moderan balet, učestvovali su na internacionalnom takmičenju pod nazivom „Dance Fest Poreč“, koje se održalo od 5. do 7. aprila 2019. u Poreču, navodi subotica.info.

Pred internacionalnim sudijama u dvorani „Žatika“, balerine sz izvele 8 koreografija, u četiri plesne discipline (moderan balet, mjuzikl, open i produkcija). Koreografije su odigrale devojčice uzrasta: mini (do 8 godina), deca (do 12 godina) i juniori (do 17 godina).

Subotičanke su osvojile dva prva mesta, jedno drugo mesto i tri treća mesta. Pored ovoga osvojile su i po jedno 4. i 8. mesto. Koreografi nagrađenih koreografija su: Mirjana Perčić i Maša Lukić. Asistent u radu sa decom bila je Imelda Pjevalica.

Pored nastupa na takmičenju imale su priliku da učestvuju i u plesnim radionicama, kao i da se druže i uživaju u ovom prelepom Istarskom gradu. Odlazak na takmičenje u Poreč omogućili su, pre svega, roditelji, zatim Grad Subotica, kao i drugi donatori: „Pionir“, „Voda Voda“, pekara „Artos“, „Days in Colours“, „Tržnica“, „Poslovni inkubator“, „Elektrokomerc“, „Manufaktura“ i „ASC karoserija“.

Nakon ovog nastupa, članovi studija se pripremaju da 10. i 11. maja, u sali Dečjeg pozorišta, sa početkom u 19,30, izvedu predstavu pod nazivom „Devojčice koje su promenile svet“.

Izvor: subotica.info