ДЕЦА ИЗ КУЛСКЕ ОПШТИНЕ УЧЕСТВОВАЛА У ПРИКУПЉАЊУ ПОМОЋИ ЗА ДЕЦУ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, Добротворна установа Епархије бачке „Владика Платон Атанацковићˮ је, у сарадњи са Катихетским одбором Епархије бачке, и ове године организовала васкршњу акцију прикупљања пакетића за децу са Косова и Метохије.

У акцији под називом „Деца – дециˮ учествовало је више новосадских основних и средњих школа, основне школе из Бачке Паланке и Каћа, ОШ ,,Вељко Влаховић“ из Крушчића, Основне школе ,,Иса Бајић“ и ,,Петефи бригада“ из Куле и секција ,,Чувајмо Светосавље“, при предшколској установи ,,Бамби“ из Куле. Прикупљено је преко 1600 пакетића, које су ученици са својим родитељима и вероучитељима паковали и украшавали, чиме су деца из Епархије бачке поново показала неизмерну љубав према својим вршњацима са Косова и Метохије.

Прикупљени пакетићи су превезени возилом Епархије рашко-призренске на Косово и Метохију и преко Канцеларије за добротворни рад Епархије рашко-призренске подељени су деци школског и предшколског узраста у местима Косовска Каменица, Босце, Ајновце, Стрезовце, Бушинце, Бољевце, Прилуже, Племетина, Бабин мост, Граце, Брњица, Црквена водица, Велика Хоча, Ораховац, Косовска Витина, Могила и Бинач.

Извор: Општина Кула