ДЕЛЕГАЦИЈА ВЛАДЕ ВОЈВОДИНЕ ПОЛОЖИЛА ВЕНАЦ У СТРИЧИЋИМА

Завршног дана 54. Кочићевог збора, 25. августа 2019. тачно у 10 сати како је и планирано, на споменик погинулим српским борцима Одбрамбено-отаџбинског рата, венце у Стричићима на Мањачи су положиле бројне делегације.

У име Покрајинске владе Војводине и Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Војводине, венац је положио Душко Ћутило.

У име Организационог одбора 54. Кочићевог збора, венац је положио градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, а у име председника Републике Српске венац је положио изасланик председника Миладин Драгичевић. Венце су положили и делегација Народне скупштине Републике Српске и Владе Републике Српске, као и делегације Борачке организације Републике Српске, Борачке организације града Бањалука, организације проистекле из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата и месне заједнице Стричићи и Павићи као и староседеоци Краљева и околине.

„Радује нас чињеница да смо се и ове године окупили код овог обиљежја које се налази на листи споменика од интереса за град Бањалуку. Чувајући прошлост, поштујући жртве, градимо бољу будућност за све нас“,  закључено је том приликом у име Организационог одбора 54. Кочићевог збора.

Претходно је у цркви на узвишењу Клисина почела литургија и помен народном трибуну Петру Кочићу. Овоме су присуствовали гости, избегли и прогнани који су из места широм Војводине на 54. Кочићев збор дошли са 15 аутобуса.

 

За Војвођанске, текст и фото: В. Раонић;