DIGITALNA KULTURA SUBOTICE

Projekat „Digitalna kultura Subotice“ je digitalna platforma na veb prezentaciji lokalne samouprave, osmišljena da na jednom mestu prikaže kulturno bogatstvo Grada Subotice, pokretna, nepokretna kulturna dobra, nematerijalno kulturno nasleđe, ustanove kulture, udruženja čija je oblast delovanja kultura i umetnost, navodi subotica.info.

Posetioci zvaničnog sajta Grada Subotice će klikom na baner – „Digitalna kultura Subotica“, moći da se upoznaju sa kulturnim životom i nepokretnim kulturnim dobrima sa teritorije našeg grada. Nepokretna kulturna dobra, institucije kulture i udruženja građana, koja se bave kulturom će biti predstavljena putem virtuelnih 3D tura, fotografija i kratkih tekstova na srpskom, bunjevačkom, hrvatskom i mađarskom jeziku.

Platforma je zamišljena da se konstantno dopunjava i širi sa novim sadržajima. Projekat je realizovan u saradnji Grada Subotice sa Međuopštinskim zavodom za zaštitu spomenika kulture Subotica, uz pokroviteljstvo Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Služba za lokalni ekonomski razvoj

Izvor: subotica.info