ДРАГАНА МИЛОШЕВИЋ: САРАДЊА У КУЛТУРИ, АЛИ И СВИМ ДРУГИМ ОБЛАСТИМА

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић разговарала је данас у Умагу о досадашњој и будућој сарадњи са начелником за културу Истарске жупаније Владимиром Торбицом, начелником Умага за опште послове и друштвене делатности Славишом Шмалцом и директором Туристичке заједнице тог истарског града Милованом Поповићем.

„Покрајинска влада и наш Секретаријат и убудуће ће бити партнери у богатом културном, туристичком и сваком другом виду сарадње који ће оплеменити, обогатити и употпунити садржаје свих манифестација, у којима можемо да учествујемо. Ту пре свега мислим на манифестације `Дани Војводине у Истри` и `Дани Истре у Војводини`“, истакла је, уз остало, Милошевића.

Ове манифестације, али и сви други облици сарадње су, како је констаовано, прилика да се посебан нагласак стави на презентацију програма институције културе обеју регија.

Када је о Војводини реч то се, како је прецизирала Милошевићева, односи пре свега на Српско народно позориште, Музеј Војводине, Музеј савремене уметности Војводине, Архива Војводине, Центар за културу Војводине „Милош Црњански“ и покрајинске заводе за културу националних мањина.

Извор: ПС за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама