ДВА ЗЛАТА, СРЕБРО И БРОНЗА ЗА СРПКИЊЕ НА ПРВЕНСТВУ МАЂАРСКЕ

Српске репрезентативке Зорана Аруновић и Сања Вукашиновић блистале су на престижном дводневном „Отвореном првенству Мађарске“ у стрељаштву, које је јуче завршено у Сексарду. Аруновићева је, гађајући ваздушним пиштољем освојила два злата. Сања Вукашиновић, стрелац ваздушном пушком, првог дана стигла је до бронзе, а потом до сребра.

Првог дана првенства, Зорана Аруновић је у квалификацијама пиштољем, у конкуренцији 27 такмичарки, „убила“ сјајних 587 кругова и за четири круга поправила властити државни рекорд са Светског првенства у Чангвону. Такмичарка „Олимпика 011“ је остварила резултат раван светском рекорду Ане Kоракаки (Грчка), али континентални и планетарни рекорди се не признају на турнирима. У финалу је „уписала“ 240,6 кругова. Мађарица Рената Шике је на другом месту за Зораном заостала 3,4 круга. Трећепласирана Kирсти Kаро (Финска) погодила је 215,5.

У квалификацијама пиштољем на ватрену линију је изашло 48 девојака, а најпрецизнија је поново била Аруновићева (576). Друго злато донео јој је финални резултат од 240,4 круга. Уз нашу олимпијку на победничком подијуму нашле су се две Мађарице. Сребро је освојила Kристина Давид (239,5), а бронзу Викторија Егри (218,8).

У првом такмичењу пушком је учествовало 20 девојака. Сања Вукашиновић (Нови Сад 1790) је освојила бронзу, а претходно остварила најбољи резултат квалификација – 625,6 кругова. Јапанка Сакура Ичиноватари је била најбоља у финалу (250,5 кругова), испред Мађарице Kате Вереш Цвикл (248,5) и Вукашиновићеве (227,1), наводи се у саопштењу.

Вукашиновићева је другог дана у финале ушла са седмог места у квалификацијама (622,3), у конкуренцији 43 такмичарке. У финалу је водила велику борбу за злато са ривалкама из Мађарске, Јапана, Јужне Kореје и Финске. Наша репрезентативка је финале завршила на другом месту са 248,6 кругова. Поново је победила Цвиклова, која је Српкињу надмашила за 0,8 кругова, а бронза је припала Леи Хорват (Мађарска) – 227,9.

Извор : снновине