DVE MEDALJE ZA TAKMIČARE PANČEVAČKOG TAMIŠA NA OTVORENOM PRVENSTVU BEOGRADA

Atletičari AK Tamiš iz Pančeva osvojili su dve medalje na Otvorenom prvenstvu Beograda u atletici za pionire do 14 godina koje je održano 13. januara u Atletskoj dvorani u Beogradu, navodi 013info. Sanja Marić istrčala je 200 metara za 28,70 s i osvojila drugo mesto, dok je Stefan Marić osvojio zlatnu medalju na 800 metara rezultatom 2:36,10.

– Kuriozitet pobede Stefana Marića izmedju ostalog je što je nastupio sa dve godine starijim atletičarima od sebe i sve ih pobedio, i osvojio titulu šampiona Otvorenog Prvenstva Beograda u Atletici, izjavio je Zoran Kocić, trener AK Tamiš.

U discipli bacanje kugle Emilija Jelesijević je odličnim nastupom u kvalifikacijama izborila učešće u velikom finalu ličnim rekordom od 6,39m.

U revijalnoj trci na kraju programa na distanci od 200 m atletičar AK Tamiš Aleksandar Bošković je na cilj stigao treći iza Emira Bekrića i Alekse Kijanovića.

Na Otvorenom prvenstvu Beograda za AK Tamiš su još nastupili i Teodora Dubonjac i  Aleksa Nertica.

Narednog vikenda atletičari AK Tamiš nastupiće na Prvenstvu Vojvodine u kategoriji Starijih juniora/k  i mladjih pionira, kao i na Prvenstvu Beograda u kategoriji starijih pionira (dvorana).

Izvor: 013info