ЕРАЗМУС АКРЕДИТАЦИЈА ЗА ОСНОВНУ ШКОЛУ „БРАЋА ГРУЛОВИЋ“ ИЗ БЕШКЕ

Успешне активности у реализацији  пројекта Еразмус+ програма, у оквиру Фондације Темпус, кандидовале су ОШ „Браћа Груловић“ у Бешки за добијање Еразмус акредитације.

У сектору општег образовања, у великој конкуренцији предшколских установа, основних и средњих школа, школа са домовима за ученике, гимназија, школа у Бешки се нашла међу 12 установа у Србији, које су добиле Еразмус  акредитацију за период од 2023. до 2027. године.

Према речима директорке школе др Наде Џамић Шепа, добијању акредитације је претходила реализација актуелних пројекта (3 пројекта у сарадњи са школама из Италије, Румуније, Финске, Холандије, Естоније, Литваније, Немачке и Турске), али и израда дугорочног плана за провођење висококвалитетних мобилности и њихово имплементирање у понуду образовања  и оспособљавања за лични и професионални развој како ученика тако и наставника у нашој школи.   

„Акредитоване школе видљивије су у европским круговима и пожељније као партнери, а квалитетнија мрежа партнера омогућиће нам да улагањем у нове вештине створимо бољи свет за све“, истакла је директорица Џамић Шепа.

Еразмус акредитација пружа могућност  школи да са принципа спровођења и конкурисања за појединачне пројекте пређе на стратешко планирање и развијање институционалних капацитета, уз уважавање циљева који се односе на: јачање европске димензије реализације наставе и учења кроз промовисање инклузије, толеранције и демократског учешћа, промовисање знања о заједничком европском наслеђу и различитостима, као и пружању подршке развоју образовних мрежа широм Европе.

Извор: Општина Инђија