ГРАД СУБОТИЦА ПОДРЖАВА АКЦИЈЕ ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ

Служба за трансфузиологију суботичке Опште болнице и Градска организација Црвеног крста Суботица организовали су данас акцију добровољног давања крви за грађане Месне заједнице „Жељезничко насеље“. Акцији се одазвао и Члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства, Илија Ђукановић, који је, тим поводом, изјавио да Град Суботица подржава све акције добровољног давалаштва крви.

Уз истицање да су од ове године у буџету града опредељена средства  и за Јавно овлашћење акција добровољног давања крви које спроводи Градска организација Црвеног крста, Ђукановић је нагласио да се акције добровољног давања крви не третирају као окупљања грађана, тако да се такве акције не одлажу.

„Црвени крст ове акције спроводи уз све епидемиолошке мере. Искористио бих ову прилику да позовем суграђане да се одазивају позивима Црвеног крста и учествују у акцијама добровољног давања крви. Такође, позивам и послодавце да омогуће својим запосленима да учествују у овим акцијама. Данашњим чином добровољног давања крви пружам подршку овим акцијама“, истакао је Илија Ђукановић, и додао да је у буџету Града Суботице за 2021. годину опредељено 1,7 милиона динара за акције  добровољног давања крви.

Секретар Градске организације Црвеног крста Суботица, др Синиша Трајковић, рекао је да Црвени крст у току године организује више од 40 акција добровољног давања крви.

„Од ове године акције добровољног давања крви су олакшане захваљујући суботичкој локалној самоуправи и градоначелнику Стевану Бакићу, јер су у буџету Града опредељена средства и за Јавно овлашћење акција добровољног давања крви које спроводи наша Градска организација Црвеног крста. Овим путем најављујем велику акцију добровољног давања крви која ће бити организована 12. јуна, на Великој тераси на Палићу“, казао је Трајковић.

Извор: Град Суботица