ГРАДОНАЧЕЛНИК БАКИЋ ПОСЕТИО ЧЕТВОРКЕ ПОРОДИЦЕ КРСТИЋ И ТРОЈКЕ ПОРОДИЦЕ ПРОБОЈЧЕВИЋ

Градоначелник Суботице Стеван Бакић посетио је данас, поштујући све епидемиолошке мере, двогодишње четворке – Меланију, Димитрија, Божидара и Захарија, њиховог брата Василија (10) и родитеље Миру (31) и Младена (41) Крстића, а потом и породицу Пробојчевић: супружнике Емину (35) и Горана (39) који су крајем септембра 2020. године добили тројке – Ему, Сару и Рељу. Градоначелник Бакић је породицама Крстић и Пробојчевић уручио поклон-картице, пригодне пакете подршке у виду пелена и дохране за бебе и играчке, истичићи да ће Град Суботица, и системски и кроз појединачне акције, овакве породице подржавати не само када се деца роде него и кроз њихово одрастање и школовање.

Градоначелник Бакић је рекао да су 2018. године срца свих Суботичана освојиле четворке породице Крстић, да су Меланија, Димитрије, Божидар и Захарије сад разиграна дечица која су напунила две године и да су брачни парови Крстић и Пробојчевић четворке и тројке добили путем Програма вантелесне оплодње који је, у оквиру мера наше пронаталитетне политике, суфинансирала Покрајинска влада.

„Желим данас да пошаљем поруку да ћемо овакве породице подржавати не само када се деца роде, него и кроз њихово одрастање и школовање. То ћемо чинити како системски, тако и кроз овакве појединачне акције, јер они чине велику ствар за нашу земљу“, истакао је градоначелник Бакић.

Нагласио је да ни у врло рестриктивном градском буџету за 2021. годину, у којем су драстично смањени издаци за разне намене, ни за један динар нису умањени програми социјалне и дечје заштите.

„За те потребе опредељено је 332 милиона динара, тако да ће се једнократна помоћ од 15.000 динара за сваку трудницу и родитељски додатак за прво дете од 10.000 динара и даље редовно исплаћивати. Деце никада није доста и треба што више да се рађају како би живела Суботица, како би живела Србија“, поручио је Стеван Бакић.

Мира и Младен Крстић и Горан и Емина Пробојчевић захвалили су се градоначелнику Бакићу на посети, пажњи, поклонима и финансијској подршци.

Извор: Град Суботица