„ГУСЛЕ“ ОРГАНИЗОВАЛЕ ДРУГИ „ДЕЧЈИ ЕТНО – КАМП“

Академско друштво за неговање музике „Гусле“ организовало је петодневни Дечји етно – камп, на ком ове године учествује више од 120 малишана из нашег града, али и других места у земљи. Учесници кампа имају прилику да се, кроз четири радионице, упознају са традицијом и обичајима поднебља северног Баната, да науче коледарске обичаје, додоле, да се опробају у прављењу проје и бакиног колача, али и да се упознају са фолкорним играма. Овим програмом, циљ је да Дечји етно – камп постане саставни део богате понуде коју „Гусле“ годинама баштине. Учеснике и организаторе кампа посетили су градоначелник Кикинде, Никола Лукач и Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање.

“Као и сваке године, Гусле нас пријатно изненаде својим богатим програмом, па су тако и ове године организовале други Етно –камп за децу на ком малишани имају прилику да науче више о обичајима народа на овим просторима. Град Кикинда већ годинама ради на подршци свих удружења и друштава која имају циљ да традицију и обичаје пренесу на децу и то ћемо свакако наставити да чинимо. Кикинда је град добрих људи, зато нам је жеља да, управо оваквим програмима, сву ту енергију пренесемо и на наше најмлађе суграђане“, рекао је градоначелник.

Камп је почео у понедељак и трајаће до петка, 26. августа:

“Учесници кампа нису само чланови Гусала већ су то малишани из основних школа и вртића. Тема кампа је очување народне традиције и улога деце у том веома захтевном подухвату. Децу смо упознали са божићним и ускршњим обичајима, обрадили смо и коледаре, што је такође било веома интересантно“, додао је Драгослав Танацков, ментор на кампу.

Извор: Град Кикинда