ХОР ХАШИРА ПРОСЛАВИО 25 ГОДИНА

Величанственим концертом у новосадској синагоги, синоћ је хор Јеврејске општине „Хашира” прославио својих првих 25 година рада. Хор је мешовити, има 40 певача који певају на српском, шпанском, латинском, италијанском, енглеском, хебрејском, јидишу, а име хора на хебрејском значи – песма.

Хором је дириговала Весна Кесић Крсмановић уз клавирску пратњу Јулије Бал, а као гости наступили су Никола Давид (тенор-кантор), Нора Чонкић Петровић (мецосопран), Лоран Прокопић (вокално-инструментални солиста), Владимир Стојковић, (удараљке) и квартет „Кол схел к’фир”.

Уз духовну, уживали смо и у традиционалним јидиш, ашкенаским и сефардским песмама, да би се атмосфера загрејала уз премијерно изведен потпури из „Виолинисте на крову” уз солисте Лорана Прокопића и Данијелу Милосављевић. На крају вечери посетиоци су се ухватили за руке и запевали чувену песму Хава нагила, чији смо текст добили већ на уласку.

Хор је до сада имао запажене наступе на фестивалима у земљи и иностранству а са многих је донео и вредне награде. Синоћним концертом супериорно су показали сву љубав, искуство и квалитет рада стицан претходних 25 година, о чему сведоче реакције публике. Не сумњамо да ће успешно и наставити са радом. Честиткама се придружује и наш портал!

За Vojvodjanske.rs, присуствовала и уживала: Весна Раонић