ИНВЕСТИТОР ИЗ МАЂАРСКЕ ПОКРЕЋЕ ПРОИЗВОДЊУ У БАЧУ

Општина Бач је наставила са предузимањем активности на привлачењу инвестиција, отварању нових радних места, смањењу незапослености и побољшању животног стандарда грађана. С тим у вези, предсеник Општине Бач, Борислав Антонић, јуче је потписао споразум о сарадњи у области улагања у текстилну индустрију у Бачу са мађарском фирмом “Szegedi szefo zrt“ из Сегедина и фирмом “Slaviris“ доо из Новог Сада, а чији је крајњи циљ отварање производног погона за произвоњу трикотажних одевних предмета.

Наиме, произвођач одеће “Szegedi szefo zrt“ из Сегедина планира отварање производног погона у Бачу са 50 радних машина за шивење, на којима ће радити 100 радника у две смене, као и неколико радника осталих струка. У циљу отварања производног погона, у наредном периоду ће се извршити избор расположивих радника, као и обука у две фазе – први део у Бачу, а други део у производном погону у Сегедину. Општина Бач ће инвеститорима пружити неопходну логистичку и стручну подршку приликом избора и тестирања радника, а инвеститор ће након спроведеног избора радника и обуке у Сегедину опремити погон машинама за производњу и отпочети са производњом.

Поменута инвестиција ће у значајној мери допринети унапређењу привредног амбијента у општини, а пре свега ће омогућити запошљавање 100 радника и побољшање животног стандарда њихових породица.  

Извор : Општина Бач