ТУРИЈА НЕСТРПЉИВО ЧЕКА ЉУБИТЕЉЕ КОБАСИЦА

Ових дана теку последње припреме за 34. Кобасицијаду. Турија ће гурмански центар Војводине и Србије, али и суседних држава, поново бити од 16. до 18. фебруара, и организатори очекују да у три дана феште угосте више десетина хиљада посетиоца.

Уз већ традиционалне програме, попут израде најдуже кобасице на свету, која ће ове године бити дуга 2.034 метра, или такмичења у брзом једењу кобасица, по први пут након пар деценија биће организовано такмичење у прављењу кобасица. Заказано је за суботу, 17. фебруар у 13.00 часова, а свака екипа добија по пет килограма меса, десет метара црева за кобасице, као и пехар, диплому за учешће, мајицу са амблемом Кобасицијаде, кецељу или качкет. Такмичари треба да донесу зачине, пушку за надевање и машину за млевење меса. Чија је кобасица најбоља одлучиће међународни жири.

Припрема се и богат културни програм и Дом културе Србобран је саопштио да ће звезда 34. Кобасицијаде бити Џенан Лончаревић. Најзначајнију подршку организацији пружа општина Србобран. 

Добру посету најавила је и прва овогодишња промоција манифестације, одржана у Сомбору, а следе Суботица и Нови Сад.

„Послужило нас је време, имали смо леп, сунчан зимски дан у Сомбору, тако да смо више него задовољни како су нас Сомборци дочекали. Пуно је света било на нашим штандовима, стално су се стварали редови, а ми смо се трудили да свима изађемо у сусрет и што брже услужимо све који су одлучили да пробају наше кобасице. Хвала свима који су дошли данас на Ћелави трг“, рекао је за Жељко Попић, секретар Удружења „Кобасицијада“ и додао: „Ако се по јутру дан познаје, онда можемо да очекујемо да ће 34. Кобасицијада ове године бити једна од најпосећенијих“. У сарадњи са градском управом и Туристичком организацијом Сомбора, Удружење „Кобасицијада“ је донирало три пакета кобасица ОШ „Вук Караџић“, ОШ „Мика Антић“ и Геронтолошком центру.

Извор: Општина Србобран