КИКИНЂАНЕ ОЧЕКУЈЕ УМЕТНИЧКИ ПРОГРАМ “ОЧАРАВАЈУЋА МАЛЕЗИЈА У ГРАДУ СОВА”

Посебан печат 8. манифестацији „Новембар-месец сова”, која се у Кикинди одржава до 30. новембра, даће уметнички програм “Очаравајућа Малезија у граду сова”. Наш град у петак ће посетити гости из Малезије. Предводиће их отправник послова амбасаде Малезије у Београду, господин Ник Адy Арман. Он је изразио жељу да се се упозна са градоначелником Кикинде, види наше туристичке и културне знаменитости, али и да обиђе Економско трговинску школу:

– Гости популарног „Совембра“ представиће нам се уметничким програмом „Очаравајућа Малезија у граду сова“. Осим егзотичног плеса, сазнаћемо нешто више о тој далекој земљи и туристичким лепотама. Очекујемо једно пријатно вече у Народном музеју, а уверени смо да ће то бити нешто потпуно другачије од културних догађаја које Кикинђани могу да прате. Уметнички програм “Очаравајућа Малезија у граду сова” почиње у 19 сати. Сат времена раније, у Галерији “Тера”, предвиђено је отварање изложбе слика малезијске уметнике Елизе Тај. Она је супруга претходног малезијског дипломате који је службовао у Београду. На њеним сликама доминирају мотиви из свакодневног живота Малезије- саопштила је Јасмина Миланков из Одсека за послове развоја града и нагласила да је ово прво званично представљање Малезије у Кикинди:

– Интересатно је споменути да су их позитивна искуства делегације амбасаде Индонезије определила да буду гости нашег града. Индонежане смо угостили на овогодишњим “Данима лудаје”. Сјајно су се провели и видели нашу културно- туристичку понуду. Њихови позитивни коментари били су довољни представницима амбасаде Малезије да изаберу Кикинду и наш “Совембар”- рекла је Миланков.

Извор: Град Кикинда