КОНЦЕРТ ЗА ПАМЋЕЊЕ

Сјајним наступом у Културном центру „Брана Црнчевић“ Српско певачко друштво у Руми обележило је протеклог викенда 156 година постојања.

На традиционалном Годишњем концерту, у пуном Великом холу КЦ-а, румски хор је у једном наступу спојио културно и духовно наслеђе нашег народа са модерним и иновативним трендовима у хорској музици.

Публика је уживала у репертоару у коме су по блоковима биле распоређене духовне песме, традиционалне песме о Косову и Метохији и популарни планетарни хитови светске музике.

У атмосфери коју су подједнако обележила и нежна осећања и енергичне реакције публике, Српско певачко друштво је пред Румљанима одржало концерт за памћење.

Громогласним аплаузима публика је наградила ентузијазам румског хора, а Српско певачко друштво, предвођено диригенткињом Зорком Ухрик, реванширало се Румљанима бисом и изведбом планетарног хита „Stand By Me“, који је публика отпевала заједно са њима.

Концерт је употпунила „Трупа Alice in the Wonderband“ – оркестар који плеше, уметничким перформансом у коме се тело користи као инструмент.

На пригодној свечаности након концерта уручене су захвалнице Општини Рума и бројним спонзорима који су подржали рад најстаријег културног друштва у Руми.

Извор: Општина Рума