КОРИСНИЦИ БЕОГРАДСКОГ ДОМА УЧЕНИКА „МИЛУТИН МИЛАНКОВИЋ“ У ПОСЕТИ КИКИНДИ

У оквиру једнодневне екскурзије, Кикинду је посетило више од тридесет ђака и представника Домa ученика средњих школа “Милутин Миланковић“ из Београда. Осим туристичког обиласка знаменитости нашег града, гости су обишли Градску кућу, где је за њих организован пријем у Свечаној сали. Посетиоце су угостили Младен Богдан, председник Градског парламента и Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање.

“Наши гости имали су прилику да посете и Градску кућу, упознају се са историјским развојем града и виде специфичну архитектуру. Жеља нам је да ову посету искористе на најбољи могући начин и да се ова лепа сарадња, наравно, настави“, рекао је Богдан.

“Наши гости имали су прилику и да посете Дом ученика, као и да виде све знаменитости нашег града и да уживају у лепотама Кикинде. Такође, била је то прилика да разговарамо са руководством београдског Дома ученика, о начинима оснаживања већ постојеће сарадње, што значи да ћемо размотрити неке нове иницијативе и идеје“, додала је Валентина Мицковски.

Дом ученика средњих школа „Милутин Миланковић“, некадашњи Дом ученика средње ПТТ школе, је савремена установа ученичког стандарда у којој се, поред васпитних и образовних активности и садржаја, обезбеђују смештај, исхрана, услови за учење, забавни и спортски живот за младе, који похађају неку од средњих школа на територији града Београда:

“Наши ученици су имали прилику да се друже са својим вршњацима из кикиндског Дома ученика, да размене искуства и стекну нова познанства“, додао је Ненад Миленовић, директор Дома ученика средњих школа „Милутин Миланковић“.

Присутан је био и директор кикиндског Дома ученика “Никола Војводић“, Љубомир Васичин:

Наш Дом ученика почео је да ради 2011. Године у новој згради. Капацитет Дома је 190 места, а тренутно је смештено 100 ученика и 30 студената. Овакве сарадње су веома значајне. Оно што је јако добро је што су сви домови умрежени, како бисмо заједно спроводили активости“, подсетио је Васичин.

Извор: Град Кикинда