КОРИСНИЦИ ДНЕВНОГ БОРАВКА НАСТУПИЛИ НА КОЊИЧКИМ ИГРАМА

Корисници услуга Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју у Суботишту већ неколико година похађају часове терапијског јахања коња, у оквиру пројекта који реализују пећиначки Центар за социјални рад и Удружење “Социо-екологично” из Деча.

Искуство које су стекли током претходних година квалификовало их је да наступе на другим Бојчинским коњичким играма, одржаним 17. октобра у Бојчинској шуми. У такмичарском делу манифестације, у каприли категорији, наступила су три представника Дневног боравка, а за умеће које су показали у јахању коња награђени су медаљама и плакетама.

“Деци и младима из Дневног боравка учешће на овој манифестацији причинило је велико задовољство, а пројекат хипотерапије, у којем учествују већ неколико година, изузетно је значајан за унапређење физичког и психичког здравља, јер код учесника, поред утицаја на опште здравствено стање, утиче и на стицање социјалних вештина, као и на развијање такмичарског духа” – рекла нам је Биљана Јовичић, директорка Центра за социјални рад Пећинци.

Извор: Општина Пећинци