KULTURNI CENTAR ZRENJANINA JE RASPISAO DVA KONKURSA

КОНКУРС ЗА ИЗЛАГАЊЕ У ИЗЛОЖБЕНОМ САЛОНУ  КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ЗРЕЊАНИНА ЗА 2019. ГОДИНУ

Културни центар Зрењанина расписује конкурс за  самосталне и групне изложбе за излагачку 2019. годину. Право учешћа на конкурсу имају сви ликовни, примењени и мултимедијални академски  уметници, групе и удружења ликовних уметника. Конкурс је отворен до 1. новембра 2018. године. 

При предлагању изложбе за поставку, имати на уму ограниченост изложбеног простора чије су димензије зидова 9 х 9,65 х 7,65 метара, висина 2,80 метара. Такође, постоји могућност поставке радова на шине које се налазе на плафону 9,65 метара х 3 ком.

     Документација за конкурс треба да садржи:

  1. попуњен образац пријаве на конкурс (у прилогу);
  2. највише пет јасно именованих фотографија радова који се предлажу за изложбу, са назначеним називом, димензијама, техником и годином настанка;
  3. рецензију изложбе;
  4. по могућности, каталог у електронском облику и највише три фотографије са претходне поставке изложбе.

 

     Конкурсни материјал се може доставити, уз наслов – Пријава на конкурс (име и презиме), искључиво на електронску адресу:  sandra.banjanin@gmail.com

 

Непотпун конкурсни материјал неће бити разматран. Послате фотографије ће бити коришћене за штампани материјал и графичка решења за промоцију изложбе. Радови који се каче на зид не могу бити тежи од 3 кг, због ограничене носивости зида.

О одабиру изложби за поставку одлучује уметнички савет Изложбеног салона Културног центра Зрењанина. Сви пријављени аутори ће бити обавештени о резултатима конкурса путем електронске поште до краја новембра 2018. године.

Културни центар Зрењанина се обавезује да постави изложбу, организује отварање, медијску подршку и штампа пропратни материјал у складу са могућностима. Такође, у могућности смо да сносимо трошкове слања радова за поставку поштом, уколико је то изводљиво. Око детаља сваке изложбе, као и доставе радова појединчано, договараће се аутор и уредница програма визуелне уметности. За додатне информације позвати: 064.811.64.60 (Сандра Бањанин).

 

Prijave možete preuzeti sa web-site Kulturnog centra Zrenjanina :  www.kczr.org

 

MEĐUNARODNI LIKOVNI KONKURS 30X30

Културни Центар Зрењанинa и аутор пројекта мр Милутин Мићић расписују ликовни конкурс 30 X 30.

Услови конкурса:

Аутори могу да конкуришу са једним радом. Радови могу да буду дводимензионални и тродимензионални у свим техникама и дисциплинама. Једино ограничење је да дводимензионални радови морају бити формата 30 са 30 сантиметара. Код тродимензионалних радова једна димензија треба да буде 30 сантиметара, а остале две не смеју да буду веће од 30 сантиметара. Радови који пређу ове димензије неће се разматрати. Уз радове послати и један репрезентатитни каталог (ако га аутори имају).

Поред слободних решења , ове године нудимо ауторима и могућност да промишљају на задату тему-задатак:

ЕВОЛУЦИЈА ДОБРА-ЕВОЛУЦИЈА ЗЛА

“Каква је еволуција добра ? Каква је еволуција зла? Куда нас воде? Која је доминантна? Да ли су обе у складу са нашом природом? Воде ли нас у пропаст или спас? Какво је наше освешћивање једне и друге? Колико видимо? Зашто не желимо да видимо…?…  ”.

„Сматрамо да је мишљење уметника о дешавањима у свету запостављено, а да је вредно и драгоцено. Ово је прилика да аутори који то желе кроз своје радове дају своја размишљања и изађу прад јавност. Сваке године тема-задатак ће се мењати“.

Конкурс је отворен за све професионалне ликовне уметнике на територији Републике Србије и за све уметнике широм света. И ове године пројекат 30х30 је међународни.

Молимо вас да сви радови (осим оних који су рађени на папиру и скулптуре) буду опремљени да могу да се окаче на зид.

Радови ће бити жирирани.

Доделиће се три награде.

Прва награда: самостална изложба у малом салону Народног музеја Зрењанин

Друга награда: самостална изложба у изложбеним салону Културног центра Зрењанина

Трећа награда: пригодан поклон.

 

Конкурс је отворен до 20. новембра 2018. год.

Изложба ће бити отворена у  децембру 2018. год. у Културном центру Зрењанина

Радови са ликовног салона 30х30 ће током 2019. год. бити изложени у АртЦЕНТРУ Београд, у Галерији савремене уметности Културног центра Панчево, у Музеју Срема у Сремској Митровици, у и  Галерији Трибина младих Културног центра Новог Сада.

 

Радове слати на адресу:

Културни центар Зрењанина

Народне омладине 1

23000 Зрењанин

Телефон: 023/535482, 064/8116994 (Владимир Ђурић)

 

Препоручујемо да радове шаљете Пост експресом.

Уколико у једној пошиљци има радова више аутора то мора бити назначено на пошиљци.

Радови ће бити враћени Пост експресом о трошку аутора. Организатори не преузимају одговорност за штету насталу приликом транспорта.