ЛЕОНУ РУКАВИНИ НАГРАДА НА КОНКУРСУ У РУСИЈИ

Професорица руског језика Мирјана Хрутка и ђаци Средње стручне школе „04. јули“ посетили су удружење „Мултиарт“, а поводом великог признања које је добио ученик ове школе Леон Рукавина. Уз хармонику и песме, уприличена је величанствена приредба.

Леон је са својом кратком причом о аутизму и о удружењу „Мултиарт“ на руском језику добио диплому првог степена на међународном конкурсу у Костроми који је организован под покровитељством Министарства просвете Руске Федерације. Леон има 16 година, дијагнозу из аутистичног спектра поремећаја и ученик је првог разреда Средње стручне школе „04. јули“ у Врбасу, и са својим родитељима дугогодишњи је члан удружења „Мултиарт“.

Овим поводом Леон је са својим друговима из одељења насликао Матрјошку – Бабушку на великом формату као поклон удружењу „Мултиарт“ и успомену на овај догађај, и као поруку другој деци и родитељима да је уз много рада, труда и љубави све могуће.
 Поносни смо на нашег другара, он је један од многих примера да се у „Мултиарту“ бележе многе животне победе. Разлози су веома једноставни, много воље и љубави.
 Посебну честитку и захвалност упућујемо професорици Мирјани Хрутки, која својим радом и приступом  показује колико се може постићи са адекватним приступом деци са тешкоћама. Уз дужно поштовање свима, овакви просветни радници, са резултатима у пракси би требали радити на моделима инклузије у основним и средњим школама, а своја искуства преносити кроз образовни систем Србије.

Извор: Општина Врбас