МАНИФЕСТАЦИЈА „ДАНИ ЦРВЕНОКОСЕ БОГИЊЕ” У ОЏАЦИМА

У Оџацима ће од 1. до 3. јуна бити одржана манифестација “Дани Црвенокосе богиње” , а тим поводом одржана је конференција за медије на којој је представљен комплетан програм манифестације.

Присутнима се прва обратила председница општине Оџаци Латинка Васиљковић која је истакла велико задовољство због поновног оживљавања ове манифестације:” Морам да изразим велико задовољство што после дуго времена враћамо једну овакву манифестацију у Оџаке која ће трајати три дана и верујем да ће бити за свакога по нешто. Искористила бих прилику да позовем, како наше суграђане, тако и све људе из нама суседних општина и округа, да дођу у Оџаке и да виде колико добри домаћини можемо да будемо” истакла је председница општине Оџаци Латинка Васиљковић.

Током три дана колико ће трајати манифестација, организатори су предвидели заиста богат програм у којем ће бити за свакога по нешто. Очекује нас велики број културних, забавних и спортских дешавања, а кулминација првог дана програма биће прво концерт бенда Ане Штајдохар а након тога и велики концерт Жељка Васића.

Субота је у току дана резервисана за најмлађе, тако да је предвиђен програм за децу уз аниматоре, дечија ликовна колонија као и представљање деце из вртића. У вечерњем делу програма посетиоци ће бити у прилици да одгледају наступ наше велике уметнице Неде Украден.

Последњег дана манифестације, у недељу, предвиђено је такмичење у кувању рибљег паприкаша на којем ће се такмичити 40-так екипа из Оџака и околине, а све ће то зачинити и локална удружења жена које ће представити своје радове.

Иначе, статуа Црвенокосе богиње представља плодност и приказана је у женском облику, али и са мушким репродуктивним органима. Богиња је висока 38 центиметара и име је добила по томе што јој је коса обојена црвеном бојом, како и само име каже.

Извор : Општина Оџаци