“МЕДЕНИ ДОРУЧАК“ СЕРВИРАН ПРЕДШКОЛЦИМА И ОСНОВЦИМА

“МЕДЕНИ ДОРУЧАК“ СЕРВИРАН ПРЕДШКОЛЦИМА И ОСНОВЦИМА

У “Меденом доручку” уживало је више од 2.000 предшколаца и основаца у Кикинду и околним селима. Акцију је иницирало Удружење пчелара “Кикинда” на бази позитивних искустава истоветне промоције здраве намирнице, која се са успехом реализије у ОШ “Јован Поповић”. У тој школи већ неколико година постоји пчеларска секција, а “Медени доручак” је установљен претпрошле године. Саша Чолак, председник Удружења пчелара „Кикинда“, указао је да се данас обележава и „Европски дан меденог доручка“:

– То је и био непосредан повод за акцију којом желимо да афирмишемо важност употребе меда у исхрани и доручка као најважнијег оброка у току дана. Доручак треба да садржи здраве намирнице, а не оне које су вештачког порекла или прерађевине. Мед је чист производ пчела, здрав и природан. “Медени доручак” искористили смо да едукујемо наше малишане. Појаснили смо им како треба да се понашају у близини пчела и да их упознамо и са другим пчелињим производима- саопштио је Чолак. Да је локална самоуправа пружила подршку овој лепој акцији, потврдио је и Миодраг Булајић, члан Градског већа:

– Са посебним задовољством смо подржали акцију наших пчелара. Желимо да покажемо да стално бринемо о деци, стварајући им боље услове за боравак и рад, али и подржавајући овакве активности. Мед је веома потребан и пожељан у исхрани људи, нарочито деце. Желимо да мед буде омиљена посластица сваког детета- поручио је Булајић. Да мед деци која похађају вртић “Мики” није стран , потврдио је васпитач Драгослав Танацков. Једном недељно, малишанима се за доручак сервира и мед:

– Почетком септембра, део смо градске манифестације посвећене пчелама. Учествујемо и на ликовним конкурсима. Деца су добро упозната са овом темом, како кроз оброке, тако и кроз васпитно-образовни рад- рекао је Танацков.

Извор: Град Кикинда

Author Image
Zjaja
%d bloggers like this: