МЕЂУНАРОДНИ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

Данас је у амфитеатру Високе струковне школе за образовање васпитача „Миахило Палов“ у Вршцу, поводом Међународног дана борбе против насиља над женама, одржана трибина под називом „Борба против насиља“. На трибини су учествовали социјални радници Центра за социјални рад Вршац Урош недић и Соња Спасевска, као и психолог Драгица Костић, а трибину је отворила чланица Градског већа за здравство и социјална питања Татјана Николић. Ова трибина реализована је уз подршку подршку Мултисекторског тима Града Вршца за превенцију и сузбијање насиља и Ресора социјалне и здравствене заштите.

Република Србија се и ове године прикључила глобалној кампањи „16 дана против насиља над женама“ коју обележава 1700 организација у преко 100 држава света. Кампања је почела 25. новембра Међународним даном борбе против насиља над женама, а завршава се 10. децембра Међународним даном људских права. Циљ кампање је подизање свести и предузимање акција за сузбијање насиља над женама.

 Као део ове иницијативе, организују се догађаји у земљама широм света, као и у Србији, а знаменитости у градовима су осветљене наранџастом бојом, како би се скренула пажња на ово важно питање. Већ неколико година, у оквиру ове кампање осветљени су многи знаменити објекти који укључују пирамиде у Египту, Empire State Building, Седиште Уједињених нација у Сједињеним Америчким Државама, али и објекти у нашем главном граду и појединим градовима широм Србије. Град Вршац је и ове године узео активно учешће у овој кампањи. Зграда Центра за социјални рад осветљена је наранџастом бојом током овог периода.

Извор: Град Вршац