МИНИСТАР УДОВИЧИЋ У ИНЂИЈИ: ЗНАЧАЈНО УЛАГАЊЕ У СПОРТ И ОМЛАДИНУ, ЦИЉ ЗАВРШЕТАК НОВЕ СПОРТСКЕ ХАЛЕ

МИНИСТАР УДОВИЧИЋ У ИНЂИЈИ: ЗНАЧАЈНО УЛАГАЊЕ У СПОРТ И ОМЛАДИНУ, ЦИЉ ЗАВРШЕТАК НОВЕ СПОРТСКЕ ХАЛЕ

Да општина Инђија представља озбиљан спортски потенцијал и место где се значајно улаже у младе кадрове, уверио се и министар омладине и спорта Вања Удовичић који је данас посетио Инђију и Крчедин.

Рекордан буџет за спортске клубове и дуплиране стипендије за најбоље студенте, само су један од показатеља колико су млади важни за Инђију.

Поред новина које су у претходном периоду уведене за подстицај развоја спорта и подршке талентованим ученицима и студентима, председник општине Инђија Владимир Гак упознао је министра Удовичића са проблемом нове спортске хале.

„Након завршетка хале верујем да ћемо имати прилике да угостимо велике екипе из разних спортова али и да се у Инђији одржи неко такмичење на европском или светском нивоу. Тиме би ушли на мапу места где се могу одржати велика међународна такмичења у Републици Србији “, рекао је Гак и додао:

„За нас је веома важно што је министар данас овде како би могао лично да се увери у стање спорта у Инђији и да се увери колико извајамо за спорт и омладину“.

Председник општине је изразио уверење да ће се завршетком нове спортске хале створити услови да неки од клубова оствари значајан резултат, те да ће министар опет имати разлог да посети Инђију.

„Озбиљно су вођени разговори о начини како започети радове на завршавању спортске хале, да би сви могли да виде да после толико година нерада напокон завршимо нешто што је од врхунског значаја за Инђију“, изјавио је министар Вања Удовичић.

Осим хале, веома су важна улагања у фискултурне сале јер је циљ Министарства да што већи број деце уђе у систем спорта.

„Жеља нам је и радимо на томе да 30% фискултурних сала до краја године добије нову спортску опрему а у то рачунамо нову мрежу за одбојку, две кошаркашке табле са два зглобна обруча, нове голове и по 40 лопти-по десет за сваки колективни спорт“.

Удовичић је рекао да стварање бољих услова у фискултурним салама мотивише и наставнике да квалитетније раде, а са друге стране деци ће бити лепше и схватаће спорт као начин размишљања, васпитања и културе.

Посетом министра донирана је опрема за фискултурну салу за Основну школу „22 јул“ у Крчедину и реквизити за женски рукометни клуб „Железничар“ и фудбалски клуб „Фрушкогорац“.

Спортски директор ЖРК „Железничар“ Горан Милановић уручио је министру урамљени рукометни дрес са његовим именом и бројем који је носио за време активне спортске каријере и клупску тренерку. Том приликом Милановић је рекао да је циљ Клуба повратак у највиши ранг такмичење и пласирање на једно од европских такмичења.

Фудбалери из Крчедина поклонили су министру фудбалску лопту са потписима свих младића а председник клуба Мирослав Симовић захвалио се министру на доласку и председнику општине на издвојеном буџету за ову годину.

Извор: Општина Инђија

Author Image
Anna Horvátová
%d bloggers like this: