МИРОВИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ НАУЧНО-ТЕХНОЛОШКОГ ПАРКА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је данас да радови на изградњи Научно-технолошког парка у Новом Саду добро напредују, те истакао да ће уз координацију са Владом Републике Србије и Јединицом за управљање пројектима овај објекат, од 30 000 квадратних метара, бити завршен до школске 2019/2020. године.

„Ово је велики објекат и велика заједничка инвестиција, коју ће користити Факултет техничких наука, старт-ап компаније и научни институти чији је оснивач Покрајинска влада“, рекао је председник Мировић након обиласка градилишта будућег Научно-технолошког парка.

Он је додао да је изградња овог објекта вишеструко значајна, пре свега у домену повезивања науке и привреде, у области информационих технологија и старт-ап пројеката.

„Циљ нам је да радове завршимо у планираном року и да пословање Научно-технолошког парка допринесе целокупном економском развоју АП Војводине и Србије“, навео је председник Мировић и истакао да очекује да ће за опремање објекта средства бити издвојена из буџета Града Новог Сада.