МОКРИН И ЛУМБАРДУ ПОВЕЗУЈЕ ИСКРЕНО ПРИЈАТЕЉСТВО

Изложбом фотографија насталих давне 1985. године током снимања емисије “Знање имање”, али и заједничким културно уметничким програмом, Мокринчани и њихови драги гости из Лумбарде са Корчуле, присетили су се тих незаборавних дана, али и прецизирали даље кораке сарадње на пољу културе и спорта. Станислава Хрњак, председница Скупштине града, иницирала је да се давно покидане везе успоставе и ојачају, с обзиром да кикиндска Економско-трговинска школа већ сарађује са Средњом школом ” Петар Шегедин” са Корчуле:

– Најпре смо са Лумбардом покушали да успоставимо сарадњу још септемба 2014. године. Није нам тада то пошло за руком, али нисмо одустали. Изложба фотографија и сјајан наступ клапе “Порат” и чланова КУД-а “Мокрин” потврдио је да наши напори нису узалудни, да Мокрин и Лумбарду повезује искрено пријатељство, али и да Град Кикинда није неосновано од Парламентарне скупштине Савета Европе добио “Заставу части”. Ми увек и на сваком месту показујемо да не постоје границе- подвукла је Станислава Хрњак. Начелник општине Лумбарда, Игор Кршинић, са посебним емоцијама је испратио отварање изложбе фотографија, јер је био учесник снимања емисије “Знање имање” током које су Мокринчани угостили делегацију из Лумбарде. Признаје да никада нису заборавили на дочек и гостопримство, иако су прошле 33 године:

– На моје велико задовољство, ове године сам већ по трећи пут у Мокрину. Дивно је поново бити у друштву искрених пријатеља. Извесна је наша даља сарадња у области културе, фолклора и спорта. Желимо да се, првенствено, боље упознају и друже млади људи из Мокрина и Лумбарде- рекао је Игор Кршинић. Живко Угреновић, председник МЗ Мокрин, уверен је да је ово само почетак плодоносне сарадње Банаћана и Далматинаца.

Извор : Град Кикинда