ПОЧЕО 10. „DANCE FEST“

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је свечаном отварању плесне манифестације „Dance Fest“ која се одржава у Новом Саду, у периоду од 16. до 18. новембра.

– Нови Сад већ има репутацију регионалног спортског центра, а захваљујући овој интернационалној манифестацији ових дана бићемо и престоница плеса. Веома ми је драго што смо домаћини великом броју младих спортиста који свој труд, ентузијазам и много слободног времена улажу у плес. Желим им да остваре очекиване резултате, али и да пронађу време за међусобно упознавање, дружење и обилазак нашег града-изјавио је Огњен Цвјетићанин и прогласио фестивал отвореним.

Јубиларни, 10. по реду „Dance Fest“ окупио је око три хиљаде учесника из Босне и Херцеговине, Хрватске, Немачке, Мађарске, Македоније, Молдавије, Румуније, Словачке, Словеније, Јужноафричке Републике, Шведске и Србије. Фестивал има такмичарски и ревијални карактер, а сви учесници имаће прилику да поред плеса, промовишу и своје национално наслеђе, традицију и културу.
Према речима организатора Србија је на основу добрих резултата постала важно место за поклонике различитих категорија плеса, а манифестацији ће осим такмичара присуствовати и тренери, кореографи и реномирани светски стручњаци из ове области.