NAGRAĐENI SPORTISTI SUBOTICE U AKCIJI MEDALJA LAJOŠA VERMEŠA

Najboljim sportistima Subotice po trinaesti put su uručene nagrade u okviru akcije Medalja „Lajoš Vermeš“, navodi subotica.info. Najbolji sportista Subotice u ovoj akciji je rvač Davor Štefanek koji je četvrti put u karijeri, a treći put zaredom primio Medalju Lajoš Vermeš. 

Akciju organizuje Sportsko-rekreativno udruženje „Vermeš 1860” na čelu sa sportskim novinarom Nikolom Stantićem, a uz podršku Sportskog saveza Subotice, Grada Subotice, prijatelja i sponzora a uz podršku Mihalja Vermeša, unuka Lajoša Vermeša.

Organizator akcije okupio je žiri od trideset ljudi, sastavljenog od novinara, sportskih radnika i trenera koji su svojim glasovima odredili konačnu rang listu. Za najboljeg sportistu izabran je rvač Spartaka, Davor Štefanek, dok je najbolji klub, Ženski fudbalski klub Spartak. Medalje „Lajoša Vermeša” su dobili i Tamaš Kajdoči (Klub dizača tegova Spartak) na drugom i Andrej Barna (Plivački klub Spartak) na trećem mestu. Kao i ranijih godina sportisti koji su ostvarili plasman od 4. do 10. mesta nagrađeni su Vermešovim plaketama. Četvrto mesto dele Violeta Slović (Ženski fudbalski klub Spartak) i Leona Rogić (Klizački klub Spartak). Peti je Nemanja Ćalasan (Fudbalski klub Spartak ŽK). Na šestom mestu se nalaze Nora Bognar (Planinarski klub Spartak) i Ervin Rožnjik (Klub dizača tegova Spartak), sedmi je Danilo Dulić (Plivački klub Spartak), osmi Miljan Milović (Muški odbojkaški klub Spartak), dok deveto mesto dele Nikola Sedlak (Šah klub Spartak) i Stefan Kostadinović (Stonoteniski klub Spartak). Na desetom mestu se nalazi Uroš Kojadinović (Rukometni klub Spartak).

I ove godine je dodeljena medalja za sportski podvig godine. Ovo priznanje od 2019. godine nosi ime po nedavno preminulom stonoteniseru Spartaka Luki Andrašiću, a zaslužio ga je talentovani fudbaler Vanja Zvekanov koji je, uz ogroman talenat i još veću upornost, pronašao put do italijanske Đenove.

Davor Štefanek je na Svetskom prvenstvu u Budimpešti 2018 godine osvojio srebrnu medalju što je u najvećoj meri i uticalo da ponovo bude dobitnik priznanja u svom gradu što mu posebno imponuje – Nekako su mi najdraža priznanja koja dobijam u Subotici, jer je to moj grad. Drago mi je što sam ponovo najbolji, ali bih voleo da me uskoro zamene i neki od mlađih sportista koji se već ističu u Subotici, pre svih Tamaš Kajdoči, Andrej Barna, Leona Rogić… Hvala i mojim saradnicima u Sportskom savezu Srbije koji su mi omogućili da se pripremim za Svetsko prvenstvo i da pokažem da sam i dalje među najboljim rvačima sveta. Želja mi je da se od aktivnog rvanja oprostim na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali i da svima donesem još radosti kao sportista. Plan je potom da se posvetim sportskom radu, a kasnije i trenerskom poslu. Najviše bih voleo da budem trener svom sinu Matiji.

Organizator akcije Nikola Stantić – Ovo je samo još jedna od akcija u Subotici kroz koju se slavi sport, ali i čuva sećanje na jednog od najsitaknutijih začetnika sportske ideje na severu Bačke, velikog sportistu, sportskog radnika, mecenu, a po svojim shvatanjima, pionira modernog sporta u Subotici. Da je i 2018. godina u našem gradu bila u znaku sporta i sportista potvrdila je i ova jedinstvena rang-lista na kojoj su obuhvaćeni najbolji, rezultati i trud sportista teraju i nas koji smo na drugi način vezani za sport, da istrajemo u ovakvim akcijama.

Izvor: subotica.info