PRVENSTVO SRBIJE U ATLETICI U KATEGORIJI MLADJIH JUNIORA U DVORANI

16. februara je u atletskoj dvorani u Beogradu održano pojedinačno prvenstvo Srbije u atletici u dvorani , u kategoriji mladjih juniora (U18).

Organizator takmičenja je bio Atletski Savez Srbije, a na takmičenju se pojavilo više stotina atletičara iz atletskih klubova širom Srbije.

Atletski klub Tamiš je učestvovao sa jednom atletičarkom i zabeležio veoma zapažen uspeh osvajanjem jedne medalje.

U disciplini Brzo hodanje na distanci od 2000m nastupila je atletičarka AK Tamiš – Jelena Vasiljević i osvojila Bronzanu medalju sa rezultatom 10 minuta i 33 sekunde. Brza , dinamična trka neizvesna u plasmanu sve do samoga kraja okupila je najbolje atletičarke Srbije, a kvalitet same trke na prvenstvu potvrdjuje podatak da je rezultat Jelene Vasiljević sa kojim je osvojila bronzanu medalju za više od pola minuta bolji od rezultata pobednika u istoj disciplini u muškoj kategoriji. Treba napomenuti da je ova medalja nastavak kontinuiteta osvajanja medalja na Državnim prvenstvima Jelene Vasiljević u protekle 3 godine u raznim kategorijama. Jelena Vasiljević je kategorisana atletičarka Atletskog Saveza Srbije 2 (dve) godine za redom, što jasno govori o kakvoj se kvalitetnoj atletičarki radi, a samim tim i stručnom radu u Atletskom klubu Tamiš.

Nažalost zbog bolesti (prehlade) na Državnom prvenstvu nisu mogle da nastupe dve sjajne takmičarke AK Tamiš u disciplini –Troskok, Anja Marić   i                          Milica Knežević, koje su ove godine već osvojile medalje na Prvenstvu Vovjvodine u dvorani .

Atletičari/ke AK Tamiš su sjajno započeli novu sezonu, od početka 2019 godine su na takmičenjima iz kalendara Atletskog Saveza Srbije osvojili 7 (sedam ) medalja : 2 (dve) sa  Državnih prvenstava, 2(dve) sa Prvenstva Vojvodine i 3(tri) sa Otvorenog Prvenstva Beograda u dvorani.

Atletičari/ke AK Tamiš se pripremaju za nova takmičenja, a sledeče veliko takmičenje je za 10 – tak dana , Prvenstvo Srbije u kategoriji Mladjih i Starijih Pionira, sa kojeg se očekuju lepe vesti.