НАПРЕДУЈЕ ИЗГРАДЊА 16 СТАНОВА ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ

На основу споразума између Републике Србије и Развојне банке Савета Европе а кроз програм “Регионалног стамбеног збрињавања избеглица Републике Србије”, Канцеларија за избеглице и миграције Републике Србије, ЈУП (Јединица за управљање пројектима) и општина Сремски Карловци, заједнички реализују пројекат изградње 16 станова за избегла и расељена лица и социјалне категорије.

Општина је обезбедила земљиште/парцеле укупне површине 2980 м2 на којима се гради укупно 16 станова. Ми смо радове обишли 10.04. када су били на почетку тј када су били ископани темељи за објекте.

– Данас смо сведоци да се радови одвијају по планираној динамици и да би објекти ускоро требало да буду под кровом. Верујем да ћемо до краја године имати завршен комплетан пројекат и да ће прве породице почети да живе у својим становима. С обзиром да Влада Републике Србије и председник Републике, настоје да се на основу повећања БДП а и објективног увећања републичког буџета реализују програми збрињавања припадника војске и полиције, настојаћемо да као локална самоуправа иницирамо и наредни програм изградње станова у Сремским Карловцима и за социјалне категорије становништва – рекао је председник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић у изјави за Радио телевизију Војводине.

Извор: Општина Сремски Карловци