НОВЧАНА СРЕДСТВА ЗА АФИРМАЦИЈУ ЖЕНА У СПОРТУ У ОПШТИНИ ИРИГ

Спортском савезу општине Ириг додељена су новчана средства на Конкурсу за афирмацију жена у спорту од Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Поред Секретаријата, Општина Ириг је, такође, определила средства у свом буџету за ову сврху.

На конкурсу који је расписан крајем прошле године, Спортском савезу општине Ириг Покрајински секретаријат за спорт и омладину доделио је 60.000 динара за афирмацију жена у спорту. Уговор је потписан 19. децембра 2018. године, а добијени новац је утрошен на основну фитнес опрему: струњаче, пилатес лопте и вијаче. Локална самоуправа, такође, препознаје значај улагања у овај вид спорта, па је тако издвојила око 77 хиљада динара којим је покривено школовање и стручно усавршавање оперативних тренера за фитнес – „Спорт за све“ и то Иване Нешковић, дипломираног струковног васпитача и Гордане Фодог, наставника разредне наставе. Нешковићева и Фодог прошле су обуку и сада им преостаје само дипломски рад.

У нашој општини већ две године успешно ради фитнес секција „Лејди фитнес“ која је добила ову опрему, а чији инструктор је Ивана Нешковић.

„Наша група броји око 20 сталних чланица које редовно посећују тренинге, три пута недељно. Жене радо долазе на тренинг, презадовољне су јер квалитетно проводе своје време и чине нешто корисно за своје здравље, тако да је нова опрема дошла на праву адресу“ – рекла је Нешковићева.

   Како наводи инструкторка, тренинзи се одржавају за сада само у Иригу, али уколико буде постојало интересовање за фитнес тренинге у осталим местима наше општине, могуће их је организовати.

Извор: Општина Ириг