И СРБОБРАН У КАМПАЊИ „УМ НА ДРУМ“

Савет за саобраћај општине Србобран од данас креће у акцију под називом „Ум на друм“. Циљ кампање је смањење последица саобраћајних незгода у којима учествују млади, формирање исправних ставова, проширивање знања, као и кориговање небезбедног понашања у саобраћају код младих. Слоганом кампање „Ум на друм“ се апелује на промишљено доношење одлука младих у саобраћају. Акцију је покренула Агенција за безбедност саобраћаја Србије и има за циљ да превентивно делује и повећа безбедност учесника у саобраћају.

Током акције планирано је постављање билборда са упозорењима на опасности које вребају у саобраћају, штампање и подела флајера са адекватним садржајем који прати акцију, као и обилазак угоститељских објеката где би волонтери акције спроводили алкотест код наших суграђана који желе да сарађују, а како би се подигла свест о штетности алкохола и како би се лично уверили у степен повећања нивоа алкохола у крви, уношењем алкохолних пића у организам.
Годишње у свету 1,2 милона људу изгуби живот у саобраћајним незгодама, а од 40-50 милиона људи буде повређено у саобраћајним незгодама на свету. Због тога УН су прогласиле деценију безбедности саобраћаја од 2011 године до 2020 године и као циљ поставили да 2020. године дупло мање људи страда у саобраћајним незгодама у односу на 2011. годину.

Извор: Општина Србобран