НСПРВ ОБЕЛЕЖИО СВЕТСКИ ДАН УЧИТЕЉА У СОМБОРУ

НСПРВ ОБЕЛЕЖИО СВЕТСКИ ДАН УЧИТЕЉА У СОМБОРУ

Независни синдикат просветних радника Војводине у свечаној сали Градске куће, у петак  04. октобра, обележио је Светски дан учитеља  и 30 година постојања Синдиката свечаном седницом под називом „Млади наставници: будућност професије“.

Седницу су отворили председница Скупштине НСПРВ проф. Отилија Киш, председник Извршног одбора Ранко Хрњаз и проф Хаџи Здравко Ковач.

У име Градског већа града Сомбора присутнима се обратио већник задужен за област културе и образовања Немања Сарач честитавши Светски дан учитеља и поручивши да локална самоуправа има добру сарадњу са просветним радницима.

„Ове године смо усвојили Одлуку о мрежи школа у сарадњи са Министарством и нашом Школском управом. Одлучили смо да нашу мрежу школа сачувамо у овом облику због тога што сматрамо да су школе центри друштвеног, културног и образовног живота свуда где се налазе, и у граду Сомбору и у насељеним местима. Ове године смо донели и Одлуку о оснивању Центра за стручно усавршавање запослених у образовању који је почео да ради и већ доноси бенефите, како за запослене у образовању, тако и за Град Сомбор, пре свега и због тога што смо зграду Препарандије, која је за ту сврху изграђена вратили и њеној првобитној намени“ рекао је овом приликом већник Сарач.

Светски дан учитеља обележава се 5. октобра од 1994. године, а на годишњицу 1996. године је потписана Препорука UNESCO/ILO о статусу наставника и Препоруке о статусу универзитетских наставника и истраживача.

Извор: Град Сомбор

Author Image
Zjaja
%d bloggers like this: