ОБЕЛЕЖЕНА ЦРКВЕНА СЛАВА У КАМЕНИЦИ КОД ЛЕПОСАВИЋА

Председник Скупштине општине Бач, Драган Амиџић је у периоду од 2.6. до 3.6.2022. године боравио у селу Каменица у општини Лепосавић на Косову и Метохија, епархији рашко- призренске. Посета је уприличена на позив тамошњег члана Црквеног одбора Миодрага Радосављевића и представника Општине Лепосавић поводом храмовне славе цар Константин и царица Јелена.

Општину Лепосавић и општину Бач повезују братске и пријатељске везе. Општина Бач финансијски је подржала обнову цркве у селу Каменица са још пар Војвођанских општина. Обележавање славе прилика је да се разговара о проширивања и унапређења постојеће сарадње. Председник скупштине боравак у Каменици искористио је да разговара са представницима Општине Лепосавић на који начин се може допринети бољем повезивању, кроз размену у области културе и образовања.

Приликом обележавања свечаности био је уприличен и културно уметнички програм а чланови КУД-а били су одевени у средњовековним одорама и певали су средњовековне песме. Такође овом приликом је једном детету без родитеља председник скупштине уручио лаптоп.

Извор: Општина Бач