ОБИЛАЗАК РАДОВА НА АСФАЛТИРАЊУ ПУТА КРУШЧИЋ – БАЧКИ ГРАЧАЦ

Данас су радове на изградњи саобраћајнице Крушчић – Бачки Грачац, која ће представљати најкраћу везу за грађане ове две локалне самоуправе, обишли председник општине Кула, Дамјан Миљанић и председница општине Оџаци, Латинка Васиљковић.

Најкасније до краја јуна ове године биће завршени радови на асфалтирању овог пута,  који заједнички финансирају општина Кула и општина Оџаци.

Према речима Миљанића ова заједничка инвестиција представља прави пример добре сарадње, као и да постоји тренд да се поред изградње великих инфраструктурних послова ради и реконструкција регионалних путних праваца.

 „Изградња овог пута има регионални карактер, а  њен значај се огледа у томе што  ће знатно олакшати живот грађанима ове две локалне самоуправе, али је значајна и са аспекта привреде. Захваљујући овој саобраћајници Крушчић ће бити боље повезан са другим местима, а у плану је и изградња других путних праваца“, истакао је председник општине Кула.

Према речима председнице општине Оџаци, Латинке Васиљевић овај пут је био прилично запостављен, а примедбе грађана су биле оправдане. „Ово је наставак прве фазе који је у дужини од 3,3 км општина Оџаци реализовала пре две године“, рекла је Латинка Васиљевић.

Укупна вредност инвестиције је 47.281,271,66  динара, од чега је Општина Кула за ове потребе  обезбедила 25.952.375 динара, док је општина Оџаци издвојила 21,329.271,66  динара.

Општини Оџаци припада 724 метра, а општини Кула 974 метра. 

Извор: Општина Кула