ODBOJKAŠICE SPARTAKA BOLJE OD TENTA

Odbojkašice Spartaka pobedile su Tent u zanimljivoj i kvalitetnoj utakmici, koajje obilovala preokretima i odličnim blokom domaćih odbojkašica, navodi subotica.info.  

TENT je poveo početkom prvog seta, imala se gošče dva poena prednosti nakon dva as servisa Cvetkovićeve za 4:6. Usledila je serija domaćih odbojkašica koje su odličnim blokom Živanovićeve, te poenom Rajlić i Trniće preokrenule na 10:8. Cvetković je poravnala na 10:10 da bi serijom od tri poena Spartak ponvo došao do prednosti od 13:10. Gošće su ponovo prišle na poen zaostatka 15:14, da bi Golubice odličnom serijom pre svih sa dobrom blokom stigle do prednosti od 7 poena, 22:15. Marićeva je okončala prvi set za vodstvo Spartaka od 1:0 

Drugi set je proetkao u serijama poena. TENT je poveo sa 7:1, nakon čega je Spartak nanizao 6 poena i primakao se na samo poen zaostatka, 6:7. As servisom Ćeranićke gošće su ponovo imale tri poena prednosti 10:13. Spartak je do poravnanja stigao sa dva as servisa Živanovićive za 17:17, ubrzo Rajlićeva preokreće na 19:18. Zahvlajujući greškama gošči, subotičanke su došle do prednosti od dva poena, 21:19, međutim vrlo brzo je usledio odgovor z anovo poravnanje i dramuu finišu seta, 21:21. Blok Marićeve donosi Golubicama prednost od 23:21, a kuvanje Rajlićeve vodstvo Spartaku od 2:0.   

Veći deo trećeg seta prednost su imale odbojašice TENT-a. Na obaveznom odmoru vodile su sa četiri poena, a ubrzo je to poraslo na osam poena razlike, 18:10. Velika razlika gošćama ipak nije garantovala lako osvajanje seta. Proradio je ponovo blok Spartaka, te su domaće polako stizale protivnika. Kontrom Živanovićeve i greškom Đurović domaće su se primakle na poen zaostatka, 22:23. Spartak je stigao i do poravnanja na 24:24, ali nisu mogle i do preokreta. Sa dva poena u nizu TENT smanjuje prednost Spartaka na 2:1. 

Četvri set je takođe bio izuzetno uzbudljiv. Početak seta protekao je u rezultatskoj klackalici da bi na obaveznom odmoru gošće imale poen prednosti. Nakon neprimerene reakcija gostujućeg trenera dodeljena su mu dva crvena kartona i jedan žuti pa se sa trenerske klupe morao preseliti na navijačke tribine.  Spartak je as servisom Trnićeve preokrenuo na 16:13, da bi u finiš seta ušli sa pet poena prednosti, 23:18. Greškom Lazićeve domaće su stekle pravo n ačetiri meč lopte, 24:20. TENT je spasio prve tri, ali nisu uspele i četvrtu koju je iskoristila Barbara Batinić za pobedu u večerašnjem duelu.  

Izvor: subotica.info