ODLIČNI NASTUPI SUBOTIČKIH GIMNASTIČARA NA MEĐUNARODNIM TAKMIČENJIMA

Proteklog vikenda održan je XVII po redu međunarodni DKMT Kup u Novom Sadu gde su   subotički gimnastičari nastupili sa 5 takmičara u dve uzrasne kategorije, navodi subotica.info.

U I kategoriji (do 10 godina) nastupili su Gombaš Balaž i Čupak Aleks. U višebojskom delu takmičenja Gombaš Balaž je zauzeo 2. a Čupak Aleks 3. mesto. U finalnom delu po spravama Gombaš Balaž je osvojio bronzanu medalju na parteru, na preskoku i na razboju, srebrnu na konju sa hvataljkama i zlatnu na krugovima. Čupak Aleks j eosvojio dve srebrne medalje i to na parteru i preskoku i jedno zlatnu na vežbi na razboju.

U II kategoriji (11-12 godina) nastupila su 3 takmičara: Kulić Filip, Strajnić Mihajlo i Juđak Romeo. U višebojskom delu 1. mesto pripalo je Kulić Filipu, 2. mesto Strajnić Mihajlu, a 3. mesto Juđak Romeu. U finalu po spravama, Kulić Filip je osvojio bronzanu medalju na vratilu, srebrnu na parteru i 3 zlatne medalje na vežbama na konju sa hvataljkama, krugovima i preskoku. Strajnić Mihajlo srebrne medalje na konju sa hvataljkama i vratilu, bronzanu na krugovima i zlatnu na vežbi na razboju. Juđak Romeo bronzanu na konju sa hvataljkama i vratilu, srebrnu na parteru i zlatnu na razboju.

U subotu i nedelju 08. i 09. decembra je održano  IX Memorijalno takmičenje „Laza Krstić i Marica Dzelatović“, na kojem je učestvovalo 17 zemalja. U jakoj konkurenciji  takmičari Partizan Železničara su bili veoma uspešni. 

U I kategoriji najmlađih imali su dva predstavnika, Gombaš Balaža koji je u pojedinačnom plasmanu završio kao peti i Čupak Aleksa koji je zauzeo 9. mesto. Nakon prvog dana takmičenja Gombaš Balaž je uspeo da se kvalifikuje među 8 najboljih u finale na konju sa hvataljkama, krugovima i preskoku. Sutradan u finalu na krugovima je osvojio bronzanu medalju. Čupak Aleks je uspeo da se kvalifikuje u 8 najboljih na parteru, preskoku i razboju.

U II kategoriji Kulić Filip je u višeboju zauzeo 5. mesto, Strajnić Mihajlo sedmo, a Juđak Romeo 9. mesto. U nedelju 09.dec.2018. među 8 najboljih finalista po spravama našli su se: Kulić Filip sa 3 finala, u vežbi na parteru 1. mesto, konju sa hvataljkama 1. mesto i u finalu na preskoku 5. mesto. Strajnić Mihajlo dva finala, na razboju 4. mesto i na konju sa hvataljkama 2. mesto i srebrna medalja. Juđak Romeo u finalu na razboju 2. mesto i srebrna medalja.

U klubu su vrlo smo zadovoljni ostvarenim rezultatima na ovim takmičenjima, što govori i broj osvojenih medalja, ukupno 32, od toga 10 zlatnih, 11 srebrnih i 11 bronzanih. Trener na ovim takmičenjima bio je Robert Milutinović a sudija Albert Horvat. 

Izvor: subotica.info