ОДЛУКА МЛАДИХ ДА ЖИВЕ НА СЕЛУ ЈЕ ВАЖНА У РЕВИТАЛИЗАЦИЈИ РУРАЛНИХ СРЕДИНА

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић уручио је данас 30 уговора у укупној вредности од 60 милиона динара, брачним паровима из Војводине који су, на петом по реду конкурсу Завода за равноправност полова Војводине, добили бесповратна средстава за куповину сеоских кућа са окућницом.

Милићевић је нагласио да је обезбеђивање крова над главом сигурно један од најважнијих и најлепших животних тренутака, и честитао младим људима, који су остварили право на куповину куће на селу – на храбрости, да се у једном новом амбијенту и за неке од њих новим условима – боре и изборе за себе, своје породице и своју будућност.

„Заустављање депопулације села, останак младих људи и деце и покретање укупног развоја руралних средина, један је од стратешких приоритета на чијој реализацији ће ова Покрајинска влада сигурно истрајати“, казао је потпредседник Милићевић и додао да је одлука ових младих људи да живе на селу важна карика у остваривању тог заједничког циља.

О јасном опредељењу да се улаже у обнову војвођанских села, како је потпредседник Милићевић казао, говори и податак да је за куповину сеоских кућа са окућницом са прошлогодишњих око 43 милиона динара, ове године тај износ повећан на 60 милиона динара.

„До сада је 218 младих брачних парова на овај начин обезбедило кров над главом. Посебно је важно и то што су исто толико жене постале равноправни власници купљених кућа“, нагласио је Милићевић.

Додели уговора присуствовали су покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић и директорка Завода за равноправност полова Диана Миловић.