ОДРЖАН РАДНИ САСТАНАК НА ТЕМУ „ПОЛОЖАЈ РОМСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У ОПШТИНИ ТИТЕЛ“

Одржан је радни састанак у општини Тител на тему „Положај ромске заједнице у општини Тител“, који је инициран од стране локалне самоуправе и представника ромског цивилног сектора „Херц“.

Тим поводом, председник општине Тител, мр Драган Божић и представник „Хуманитарног едукативног развојног центра Херц“, Милан Анђелковић, разговарали су са покрајинском посланицом, Јеленом Јовановић и представницом Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Живаном Живановић, о положају ромске заједнице у општини Тител, где је акценат стављен на образовању ромске популације. 
Председник општине Тител, мр Драган Божић, изнео је да су се ромске цивилне организације обратиле за финансирање одређених пројеката и да су они подржани. Такође, истакао је и значај Савета за међунационалне односе. 
Представник „Хуманитарног едукативног развојног центра Херц“, Милан Анђелковић, захвалио се на подршци коју добија од општине и захвалио се за пројекат који ће бити финансиран, а са којим се реализује социјална карта ромске популације на територији општине Тител чији је циљ да се након социјалне карте направи Локални акциони план за Роме. 
Покрајинска посланица, Јелена Јовановић, похвалила је локалну самоуправу и њене планове за будућност и то усвајање Локалног акционог плана за Роме и увођење ромског координатора. 
Живана Живановић, представница Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, говорила је о значају поновног увођења ромског језика као изборног предмета у основним школама на територији општине Тител.