ОДРЖАНО ФИНАЛЕ КВИЗА ПОД НАЗИВОМ „ПРЉАВО ИЛИ ЧИСТО-НИЈЕ ИСТО“ – НАЈУСПЕШНИЈА ОСНОВНА ШКОЛА „ЈОВАН ДУЧИЋ“ ИЗ КЛЕКА

Заменик градоначелника Саша Сантовац отворио је, у Културном центру, финале квиза под називом „Прљаво или чисто-није исто“ за ученике од петог до осмог разреда који организује ЈКП „Чистоћа и зеленило“ Зрењанина, уз подршку Града Зрењанина.
Догађају су присуствовале и помоћнице градоначелника Снежана Вучуревић и Марија Дамјановић.

Сантовац је указао да је поред стицања нових знања веома важно подизање свести о значају екологије код деце.
– Град Зрењанин је у протеклом временском периоду уложио значајна средства у екологију. У току је реконструкција Карађорђевог парка, уз помоћ Министарства за заштиту животне средине, уредили смо парк на Путникову,засађено је много нових садница, а оно што је круна целокупне приче о екологији јесте и пречистач отпадних вода и очекујемо да врло брзо кренемо и у изградњу пречистача. Када је реч о екологији, наш циљ је и да ове године кренемо и у изградњу четвртог крака обилазнице око града – рекао је Сантовац наводећи да је, уз напоре Града, важно и подизање свести о значају и заштити животне средине, рециклажи и екологији код младих и деце.

Технички директор „Чистоће и зеленила“ Владимир Вујин указао је да се ове године за четврто по реду такмичење пријавио рекордан број школа, чак њих 22 из Зрењанина и насељених места.

Квалификације и полуфинално такмичење се одвијало од 28. фебруара до 3. марта, у Кристалној дворани, а у финалу су учествовале ОШ Доситеј Обрадовић, ОШ „2. Октобар“ из Зрењанина и ОШ „Јован Дучић“ из Клека која је и победник финала и представљаће наш град на Републичком такмичењу у Београду, 21. априла.

Идејни творац такмичења је Градска чистоћа Београд, а Горан Васић из службе за едукацију и информисање из тог предузећа рекао је да је основни циљ да деца уче своје старије о рециклажи.
– Наша предност је у томе што ће ова деца за пар година бити носиоци друштва и тада ће вероватно бити другачија слика, са много мање дивљих депонија и свих сличних проблема са којима се сусрећемо свакодневно у било ком граду у Србији – рекао је Васић.

Извор: Град Зрењанин