ОТВОРЕН НОВИ ПОГОН КОМПАНИЈЕ „НОВАРЕС“ У ЗРЕЊАНИНУ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствoвао је данас у Зрењанину отварању новог погона француске мултинационалне компаније „Новарес“ истакавши да је у Средњобанатском округу забележен највећи раст броја запослених у нашој земљи, те додао да је то резултат заједничког рада републичких, покрајинских и градских институција у стварању стабилног пословног амбијента.

„У Средњобанатском округу покренут је точак економског развоја. Само нове фабрике и нова радна места у целој Војводини обезбедиће равномеран регионалан развој и мотивисати људе да остају у својим срединама“, рекао је председник Мировић, захваливши се руководству „Новареса“ на одлуци да прошире производњу.

Он је изјавио да је у проширењу фабрике „Новарес“ учествовала и Покрајинска влада, обезбедивши 200.000 евра за субвенције за нова радна места, кроз програме подршке Развојне агенције Војводине.

„Праксу субвенционисања нових радних места покренули смо оснивањем Развојне агенције Војводине и Покрајинска влада ће и у будућности наставити са тим субвенцијама, у још већем обиму“, истакао је Мировић.

Министар финансија Синиша Мали изјавио је овом приликом да је 2017. у Зрењанину запослено 3.000 радника, а ове године 1.600, те додао да ће се доласком највеће гринфилд инвестиције у Зрењанин, кинеске компаније „Шандонг Линлонг“, тај тренд и наставити.

„То су важне вести које показују колико се наша земља променила и само овако обезбеђујемо будућност нашој деци“, рекао је Мали.

Генерални директор компаније „Новарес“ Пјер Буле рекао је да је вредност ове инвестиције 5 милиона евра, те да ће у фабрици у Зрењанину у 2019. години број запослених бити повећан са 190 на 240.

„Француске компаније су све присутније на овим просторима јер су Србија и АП Војводина постале сигурно место за улагање“, рекао је амбасадор Француске у Србији, Фредерик Мондолони.

Oтварању новог погона присуствовао је и министар привреде Горан Кнежевић.