PEĆINAČKI AMATERI NA ŠIDSKOM “SVRATIŠTU U POZORIŠTE”

Članovi Pozorišta mladih amatera iz Pećinaca, gostovali su juče u Šidu na pozorišnom festivalu “Svratište u pozorište” koji po peti put u ovom gradu organizuje šidski Kulturno-obrazovni centar i Amatersko pozorište “Branislav Nušić”. Predstava pećinačkih amatera “Čuješ seko”, nastala je kao svojevrstan spoj odlomaka iz knjige Duška Radovića „O muško ženskim odnosima“ i mašte kreativne rediteljke Dragane Knežević i doživela je brojna izvođenja, kako u našoj opštini tako i šire.

“Drago nam je da nas je Cvetin Aničić pozvao, koji se sa predstavom “Bal vampira” predstavio pećinačkoj publici tokom sedmodnevne manifestacije povodom obeležavanja jubileja Kulturnog centra. BIlo je pravo zadovoljstvo igrati pred prepunom salom i publikom koja nas je nagradila brojnim aplauzima. Naravno, sve ovo ne bismo uspeli da ostvarimo da nije podrške opštine Pećinci, zahvaljujući kojoj smo i otputovali i na, rekla bih, jedan lep našin predstavili našu opštinu” – rekla je Knežević.

Predstavom „Čuješ seko”, glumci Jelena Damjanović, Merima Radivojević, Aleksandra Opačić i Dragana Knežević tokom sat vremena izvođenja, predstavili su se šidskoj publici na jedan komičan način, uz muzičku pratnju Aleksandra Babića na gitari i Nikole Kneževića na tamburici.

Izvor : Opština Pećinci