ПОЧЕЛА 15. „НОВОСАДСКА ЈЕСЕН“

Чланица Градског већа за урбанизам и заштиту животне средине Мира Раденовић присуствовала је отварању 15. „Новосадске јесени“ еколошке манифестације коју организује Покрет горана Новог Сада уз подршку Градске управе за привреду. Манифестација је посвећена значају боравка у природи, а одржава се до 27. октобра на првом спрату СПЕНС-а.

-Град Нови Сад свесрдно подржава манифестације „Новосадска јесен“ и „Новосадско пролеће“ и наставиће са том традицијом, јер ове манифестације кроз своје едукативне програме намењене свим узрастима доприносе подизању свести о значају заштите животне средине и природе- рекла је Мира Раденовић и додала да је задатак свих нас да заједно радимо на том циљу.

Председник Покрета горана Петар Виђикант је рекао да ова организација сваке године настоји да направи разноврснију понуду и да је овај пут акценат на едукативним програмима.

-Програми су осмишљени за различите узрасне категорије – децу, младе, стручну јавност и заинтересоване грађане о значају здраве исхране, па ће тим поводом бити одржано и предавање о значају спелте у исхрани. Организује се и радионица садње цвећа за децу која која на тај начин усвајају знања о значају зеленила за животну средину – рекао је Петар Виђикант.

На овогодишњој „Новосадској јесени“ уприличене су продајне изложбе цвећа, садница и опреме за хортикултуру, меда и пчелињих производа, сувенира и производа старих и уметничких заната. Покрет горана Новог Сада на заједничком штанду са Покретом горана Војводине представио је еко-туристичку понуду Сремских Карловца за наредну сезону, а могу се добити и све информације о горанским еко камповима за наредну годину. Такође је промовисана рециклажа папира и сви који буду желели могу заменити стари папир за саднице цвећа и дрвећа, а отворена је и изложба фотографија „Из угла једног фотографа – Сремски Карловци“.