ПОЧЕЛА ПРОЛЕЋНА АКЦИЈА САКУПЉАЊА КАБАСТОГ ОТПАДА

Велика пролећна акција сакупљања кабастог отпада у сеоским срединама почела је у понедељак, 4. марта, у Иђошу. Мештанима је омогућено да до 11. марта одложе кабасти отпад у контејнере, који ће се касније депоновати на регионалну санитарну депонију:

– Већ другу годину заредом, у сарадњи са компанијом ФЦЦ Кикинда доо, реализујемо пролећну акцију сакупљања кабастог отпада која за циљ има унапређење управљања отпадом. Немерљив је и њен утицај на заштиту животне средине. Протекле године је прикупљено више од 500 тона кабастог отпада, који би сигурно завршио на дивљим сметлиштима- рекла је Мирослава Крнић секретарка градског Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој. Миодраг Команов, председник МЗ Иђош, сматра да је ова еколошка акција значајна. У Иђошу је, према његовим речима, својевремено сређена сеоска депонија:

– Пролећним и јесењиим акцијама сакупљања кабастог отпада спречавамо загађење животне средине. Наши мештани су врло дисциплиновани у том погледу, а Иђошани су у претходним акцијама показали високу еколошку свест- рекао је он. Ана Бабић, из Служне за комуникацију и корпоративну одговорност компаније ФЦЦ, саопштила је да ће се пролећна акција сакупљања кабастог отпада у сеоским срединама наставити следеће седмице у Сајану:

– Акција ће се у наредна три месеца реализовати у свим селима, док ће у граду стартовати у априлу. На овај начин се спречава загађење животне средине и стварање дивљих сметлишта. Све додатне информације могу да се добију у нашем кол центру позивом на број 0800 111-666- навела је Бабић.

Извор: Град Кикинда