ПОДРШКА РАДУ ПОЉОПРИВРЕДНЕ СТРУЧНЕ СЛУЖБЕ ВРБАС

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство издвојио је 179 милиона динара за финансирање обављања саветодавних и прогнозно-извештајних послова у заштити биља на територији АП Војводине у 2021. години. Део средстава усмерен је и у службу у Врбасу.

Бесповратна средства добило је 12 пољопривредних стручних служби, и то за реализацију активности из програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта, те подршке у спровођењу пољопривредне политике и политике руралног развоја. „Пољопривредне стручне службе имају апсолутну подршку Покрајинског секретаријата за пољопривреду. Заједничким радом и заједничким доношењем одлука унапредићемо нашу сарадњу. Циљ ресорног секретаријата је да са пољопривредним произвођачима, локалним самоуправама и другим корисницима средстава, креира конкурсе који ће подржати њихове најважније пројекте и програме“, рекао је приликом уручивања уговора Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић.

На јавном позиву, уз Врбас, подржане су активности пољопривредних стручних служби из Новог Сада, Вршца, Бачке Тополе, Руме, Сомбора, Панчева, Суботице, Зрењанина, Кикинде, Сремске Митровице и Сенте.

Извор: Општина Врбас